Akşam Lisesi Kayıt

Akşam Liselerine;

• Ortaokul mezunları
  • Liseye hiç gitmeyen veya lise eğitimini yarıda bırakanlar
  • Örgün eğitim hakkını kaybedenler
  • Açık Öğretim Liselerinde okuyanlar kayıt yaptırabilirler.

Özel Kardelenler akşam liselerinde yaş sınırlaması yoktur. Yukarıda belirtilen şartları sağlayan herkes Akşam Liselerine kayıt yaptırabilir ve liseden mezun olup üniversite gidebilir. Ayrıca Özel Kardelenler Akşam Lisesine giden her öğrenci tüm öğrencilik haklarından da yararlanabilir. Askerlik çağına gelmiş erkek öğrenciler için tecil belgesi (C2) düzenlenip askerlik tecil edilebilir.

Örgün eğitimde eğitim hakkını yitiren öğrenciler nakil yoluyla Akşam Lisesine kayıt olabilir. Ayrıca Açık Lisede okuyan öğrenciler bağlı oldukları Halk Eğitim Merkezlerinden tasdiknamelerini alıp Akşam Lisesine kayıt olabilir. Öğrencilerin kredi notuna göre sınıf derecesi belirlenir ve o sınıftan eğitim ve öğretime başlanır. Başarı durumuna göre her sene bir üst sınıfa geçip son sınıfa gelindiğinde mezun olunur. Açık Lisede kazanılan kredilerin Akşam Liselerinde kaçıncı sınıfa denk düştüğü aşağıdaki gibidir:

9. Sınıf - 0 ile 47 Kredi Arası
10. Sınıf -  48 ile 95 Kredi Arası