Kardelenler Ailesi olarak 1999 yılında yola çıkarken idealimiz öğrencilerimizin düşünebilen, problem çözebilen, üretken, kendi benliğine saygısı olan, dilini iyi kullanan, soyut düşünebilen, çok kültürlü yaşam içinde topluma uyum sağlayan, sevgi ve dostluk erdemlerine sahip, toplumsal değerleri olan, mantıklı düşünebilen, estetik anlayışa sahip bireyler yetiştirmek oldu.

En büyük değerin bilgi olduğu bir çağdayız. Üçüncü bin yılın ilk yüzyılı, bilgi üretmeyi, bilgi paylaşmayı ve onu kullanmayı bilenlerin yüzyılı olacaktır.

Alabildiğine küçülen dünyamız, hızlı ve köklü bir biçimde değişiyor. Bu değişimin dinamiğini, biçimsel ve teknolojik gelişme süreci oluşturuyor. Bu süreçte çağdaş dünyadaki onurlu ve seçkin yerini alması gereken ülkemiz 21. yüzyılda bilgi çağını yakalamak için bilgi toplumunu oluşturmak zorundadır. Bu ise eğitimle olacaktır. Şunu iyi bilmeliyiz ki değişimin odak noktası insandır. İnsanın toplumsal hayatını düzenleyen, geleceğini şekillendiren de kaliteli eğitimdir.

Kaliteli eğitim; öğrenciyi sadece bilgi ile donatmaz. Öğrencinin verilen bilgiyi kavramasını, bu bilgiyi kullanarak yeni bilgilere ulaşmasını, analiz-sentez yapabilmesini; öğrencileri kendine güvenen, başkaları ile iyi ilişkiler kurabilen, ekip çalışması yapabilen, değişen dünyada aktif rol alan doğrunun lideri, kötülükten sakındıran, insana saygı odaklı kısaca geleceğin medeniyet kuramcılarını yetiştiren bir süreçtir.