Kodlama ve Robotik - Geleceği Kodla

Robotik ve kodlama sadece yazılımla ya da bilgisayarla ilgilenen insanların bildiği bir bilim ya da beceri değildir. Günümüzde yurt dışında okul öncesi dönemdeki çocuklar dahi yazılım, robotik ve kodlama ile eğitim almakta ve gelişimlerini bu doğrultuda öğretmenleri tarafından düzenlenmektedir. 5 yaşından itibaren 70 yaşına kadar her yaştan insanın severek ve eğlenerek öğreneceği robotik ve kodlama; hayatınızı değiştirebilir. Robotik ve kodlama bilgisi edinerek kendi mesleğinizi ya da ürününüzü elde edebilir ya da insanların hayatlarına dokunacak faydalı ve başarılı projelerin gelişmesinde katkıda bulunabilirsiniz. Peki, robotik ve kodlama öğrenmek için ne yapmak gerekir?

Geleceği Kodla olarak bizler her yaştan bireye kodlama ve robotik eğitimlerini farklı kategorilerde ve eğitim müfredatlarımızda sunmaktayız. Kodlama ve robotiği anlamak için ilk olarak her derste olduğu gibi temel kodlama ve temel robotik bilgilerini öğrenmeniz ve daha sonra bunları uygulamalı şekilde geliştirmeniz gerekir. Bu nedenle, sizlere özel olarak hazırlanacak robotik ve kodlama eğitimleri ile siz de kısa sürede bu eğlenceli dünyanın içerisine girebilir, sizlere sağlayacağı kazanımlar ile hayatınızı şekillendirebilirsiniz.

Neden Kodlama?

Günümüzde kullanılan her türlü teknoloji ve hizmetin temelinde kodlama ve bilgisayar temelli sistemler yatıyor. Birbirleriyle ilişkilendirilen anlamsız tüm işaretler ve rakamların birleşiminden son teknolojik ürünlerden programlara kadar çeşitli alanlarda kullandığımız akıllı sistemler çıkıyor. Geniş ve uçsuz bucaksız bir kod dizilimi ile Dünya üzerinde her noktayı canlı izleyebiliyor hatta Uzay’a bile çıkabiliyoruz.

Neden Robotik?

Yazılım ve analitik düşünmenin sonucunda ortaya çıkan robotik kavramı; gelecekte de hayatımızın tam ortasında yerini koruyacaktır. Akıllı saatler, cep telefonunu şarj edebilen ayakkabılar ve daha niceleri yeni robotik ve kodlamayı seven insanlar tarafından yakın zamanda hayata geçirilecek!

Benim Çocuğum Bu Eğitimi Alacak mı?

Okul öncesi 5 yaş (Anasınıfı)’tan itibaren Lise son sınıfa kadar tüm sınıflarımız Kodlama ve Robotik Eğitimi alırlar.

Kazanımları Neler?

• -          Neden-Sonuç İlişkisi Kurma