İlkokul'a Geçiş Süreci

Kardelenler olarak, çocuklarda güven konusunun sarsılmasını engellemek onların içlerinden çıkamayacakları bir probleme değil de kendi başlarına çözüm üretebilen bireyler olması için yanlarındayız.

Çocuklar ilkokula başlarken de anaokulunda yaşadıkları zorlukları baştan yaşayabilirler. Hayatlarında olan değişiklik onların güven duygusunu az da olsa sarsmaktadır. Çocukların alışık oldukları ortamda yeni bir eğitim dönemine başlamaları güven duygusunun sarsılmasını engellemekte ve çocuğun kendisini ifade etmede kolaylık sağlamaktadır. Şöyle bir düşünün ilkokula başladığınızda yeni bir sınıf, yen bir öğretmen, yeni bilgiler, tek başına yemek yemek, tuvalete tek başına gitmek ve daha birçoğu bunların hepsi çocuk için çözülmesi gereken bir problemdir.

Çocuğun kendi kampüsünde devam etmesi onun yemekhaneyi tanıdığı için yemekte rahat olması üstelik bildiği tatların olması, anasınıfındayken de gezmiş olduğu ve ders görmüş olduğu sınıflarda tekrar ders alması, okulun kurallarını bildiği için uyumunun hızlı olması, okul bahçesini bildiği için daha özgür davranabilmesi, en önemlisi sizin de güvendiğiniz bir yerin olması yeni bir dönem için güzel bir başlangıç yapılmasını sağlayacaktır.

Eski sınıf arkadaşları ile aynı ilkokulda olması arkadaşlık ilişkilerinin güçlenmesine katkıda bulunmakta ve yeni bir akademik hayata uyumunu kolaylaştırmaktadır. Sosyal hayatın gelişiminde ve birbirimizi tanıdığımız öğrencilerimizle yeni bir akademik döneme başlamayı dört gözle beklemekteyiz.